Menu

jJedz zdrowo i nie tyj

Marzec 21, 2017 - Uncategorized
jJedz zdrowo i nie tyj

Zbilansowana
dieta oznacza zjadanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w we
właściwych ilościach. 40 procent diety
muszą stanowić warzywa. W
zrównoważonej diecie muszą
znaleźć się pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i wiele innych warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów a także szpinaku. Najlepiej
ugotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez wielu dodatków. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe trzeba spożywać raz lub dwa razy na siedem dni. Cukier należy jadać sporadycznie, czyli niezwyklerzadko,
bo nie jest to element niezbędny w pokarmach codziennych.Jadanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy wygłodzeni i organizm nie
zbiera kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Regularne spożywanie wiedzie do szybkiego
tracenia zapasów
tłuszczu. Porcje jedzenia powinny być małe –
konsumując mało możemy być nasyceni,
naukowcy tego dowiedli. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
z pewnością wystarcza. Oleje
roślinne i oliwa są wyjątkowo
zdrowe. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadazdrowy tłuszcz, więc
trzeba je nieodzownie włączyć do
lekkiej diety. Należy
spożywać rzeczy jak najmniej
przetworzone, bo jedynie takie są bardzo zdrowe, mają w
sobie to, co najlepsze. Warto zrezygnować z pokarmów sprzedawanych
w puszkach i słoikach, bo są one praktycznie bezwartościowe. Produkty muszą być wysokiej
jakości, bo tylko wysoka standardjest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : cialis tanio

kamagra zel